#FriDela – 10.04.2020

Cum peisajul digital este în continuă schimbare (chiar de la săptămână la săptămână) avem nevoie de un rezumat săptămânal care să ne aducă pe toți la zi cu ce se mai întâmplă pe zona de digital. Tocmai de aceea, Adela ne prezintă la finalul fiecărei vineri cele mai importante noutăți, sumar ce poartă numele de #FriDela.

Săptămâna asta am vorbit despre:

O nouă setare care să limiteze cât de mult posibil apariția în feed a clipurilor/fotografiilor cu conținut sensibil.

Instagram limitează deja expunerea utilizatorilor la conținut sensibil, oferind utilizatorilor opțiunea de a vizualiza sau nu conținutul afișat.

Nou update care va permite vizualizarea feed-ului în timpul unui videocall.

Funcția „Co-Watching” permite utilizatorilor să dea scroll prin Instagram și să partajeze conținut cu grupul.

Instagram ia în considerare un update pentru ca utilizatorii să poată adăuga mai mult de un invitat într-un live.

Zoom și Houseparty sunt două dintre aplicațiile care au avut o creștere uriașă în ultimul timp.

Facebook lucrează la o nouă opțiune „Auto-Status” pentru Messenger care, atunci când este activată, ar folosi locația, vremea și alți indicatori pentru a oferi o reprezentare vizuală a activității intreprinsă în acel moment.

Este o nouă modalitate de comunicare cu prietenii apropiați – cercetările arată că aproximativ 85% dintre mesajele partajate pe Instagram sunt distribuite acelorași trei prieteni.

Facebook anunță lansarea aplicației Messenger Desktop, pentru MacOs și Windows.

Utilizarea aplicațiilor video a crescut enorm, de exemplu Zoom avea 10 milioane de utilizatori în decembrie 2019, având 200 de milioane în acest moment.

Snapchat adaugă un nou joc AR care își propune să elimine unele dintre cele mai comune mituri despre Covid-19.

Pinterest lansează un nou tab, numit Today. Utilizatorii descoperă aici poze de inspirație, Pin-urile din trending, informații de ultimă oră și noi idei.

LinkedIn oferă din ce în ce mai multe cursuri gratuite.

Aceștia declară că în ultima lună, numărul persoanelor ce vizualizează cursuri de mindfulness sau stress management s-a triplat.