#FriDela – 01.05.2020

Cum peisajul digital este în continuă schimbare (chiar de la săptămână la săptămână) avem nevoie de un rezumat săptămânal care să ne aducă pe toți la zi cu ce se mai întâmplă pe zona de digital. Tocmai de aceea, Adela ne prezintă la finalul fiecărei vineri cele mai importante noutăți, sumar ce poartă numele de #FriDela.

Săptămâna asta am vorbit despre:

Numărul participanților din apelurile video pe WhatsApp se va dubla (de la 4 la 8 participanți)

Se vor adăuga fundaluri virtuale în apelurile video pe Facebook

Va exista opțiunea de live-uri Instagram pe Desktop

Facebook a lansat oficial noul reaction emoji „Care” atât pentru Facebook, cât și pentru Messenger.

TikTok a adăugat un alt mod de a ajuta persoanele/business-urile afectate de COVID-19 cu un nou set de stickere pentru donații.

„When a user taps on the Donation Sticker, they will be guided to a pop-up window where they can quickly and easily submit a donation without having to leave the app. Donations are enabled by Tiltify, a charitable fundraising platform, which processes donation transactions securely through their platform.”

YouTube a confirmat o nouă serie Youtube Orginals ce va avea în prim plan vedete și influenceri cunoscuți în toată lumea.

De asemenea, plănuiesc noi colaborari și inițiative, inclusiv conținut nou pentru platforma Youtube Kids.

Noi stickere, ce ar permite utilizatorilor să promoveze profiluri de business în stories.

Facebook lansează Facebook Gaming, o aplicație ce încorporează conținut de gaming, opțiuni de jocuri, optiune pentru crearea și vizionarea live-urilor.

“Investing in gaming in general has become a priority for us because we see gaming as a form of entertainment that really connects people,” a declarat Fidji Simo, head of the Facebook app.